
איזה עורך דין אתם מחפשים?
עו"ד תאונות תלמידים
כל התלמידים במדינת ישראל, מגיל הגן ועד גיל 18, מבוטחים באופן אוטומטי בביטוח תאונות אישיות. חשוב להבהיר שהביטוח מכסה כל תאונה גם מחוץ לשעות שבהן הילד או הילדה שוהים במסגרת החינוכית. עוד כדאי לדעת שההגדרה של "תאונה" הינה הגדרה רחבה מאוד, וכוללת גם נשיכה של בעל חיים, התעללות רגשית, מגע עם חומר מסוכן ועוד. תאונת דרכים לעומת זאת לא נכללת תחת ההגדרה תאונות תלמידים והטיפול בה שונה לגמרי. למרות פוליסת הביטוח המקיפה, יש מקרים שבהם רק בעזרת עו"ד תאונות תלמידים תוכלו למצות את הזכויות ולקבל את הפיצוי הראוי. במשרד עורכי דין רן הרפז כבר סייעו להורים רבים לתבוע את חברת הביטוח ו/או את הגורם שאחראי לפגיעה בילד.
מה חשוב לעשות עוד לפני פנייה אל עו"ד תאונות תלמידים?
* תיעוד מפורט ככל האפשר – אם התאונה נגרמה כתוצאה מרשלנות של אדם מסוים או גוף מסוים (גננת, בית הספר, הרשות המקומית וכו'), ניתן להגיש תביעה גם בגין אותה רשלנות (מעבר לפיצוי המתקבל על בסיס פוליסת הביטוח למקרי תאונות אישיות). כדי להוכיח שאכן התרחשה רשלנות, בין אם במעשה ובין אם באי מעשה, נדרש תיעוד מפורט ככל האפשר של זירת האירוע. אם יש עדי ראייה, מומלץ לשמור את הפרטים שלהם ולהיעזר בהם.
* איסוף כל המסמכים הרלוונטיים – לצורך כל תביעה שהיא בעקבות תאונה של תלמיד או תלמידה, כדאי להציג בפני עורך הדין את כל המסמכים הרפואיים. כמו כן מומלץ לשמור את כל הקבלות בגין כל ההוצאות שנוצרו עקב הפגיעה (טיפולים, נסיעות, עזרת צד ג' ועוד). עורך דין מיומן יעזור לכם לשחזר מסמכים שלא שמרתם.
לפנות לעורך דין מיומן בהקדם האפשרי
אמנם תביעות בגין תאונות תלמידים ניתן להגיש עד שהילד או הילדה מגיעים לגיל 21, ככל שחולף זמן רב יותר ממועד התאונה, ייתכן שיהיה קשה יותר להוכיח רשלנות. בהתאם כדאי כמובן להקדים את הפנייה אל עו"ד תאונות תלמידים. במשרד עורכי דין רן הרפז מטפלים במקרים אלה על בסיס בקיאות מקצועית מעמיקה וניסיון של שנים רבות מאוד בתחום דיני הנזיקין.